...
NL DE

Het Korenburgerveen

Als we je slechts één suggestie mogen doen, dan kiezen wij voor het Korenburgerveen. Een prachtig veen vlakbij je natuur vakantie huisje en een echte aanrader. Het Korenburgerveen is een komveen; het ligt lager dan de omliggende gronden. Een deel van het veen is opengesteld en er zijn veel uitjes en bezienswaardigheden te maken in dit gebied. Er zijn ook touren met de bosbeheerder is ook mogelijk op aanvraag.

Strandbad Winterswijk

Wil je zwemmen in een mooie, natuurrijke buitenomgeving? Mooi! Het Strandbad is een authentiek natuurbad uit de jaren dertig dat compleet is gerestaureerd. Vanaf de ligweide heb je een mooi uitzicht op het zandstrand en het water. De voormalige badmeesterswoning is nu een restaurant.

't Hilgelo

Een natuurzwembad midden in het Korenburgerveen! Dat klinkt goed, toch? Je vindt het Recreatieplas 't Hilgelo is een open lucht natuurzwembad van 36 hectare. Het ligt op ongeveer 2 kilometer van het bungalowpark. Je kunt hier zwemmen, vissen, roeien, waterfietsen en windsurfen. Bovenop dat alles is er een prachtig zandstrand, een kiosk en meerdere speelweides. Wat wil je nog meer voor een geslaagd dagje uit?

Wandelen

Er zijn verschillende mooie routes te bewandelen tijdens je vakantie, voor elk natuurtype en elk seizoen. Er zijn diverse bossen en veengebieden waar je kunt genieten van de rust en de ruimte. Bij de receptie hebben we kaarten voor wandelroutes.

Zwembad Jaspers

Bij de prijs inbegrepen is voor iedereen gratis toegang tot zwembad Jaspers. Dit zwembad ligt op iets meer dan twee kilometer van de vakantiewoning en heeft ook een lange glijbaan met stroomversnelling, een sauna, een zonneweide en een stoombad.

Zwilbrock

Ook bij onze oosterburen zijn er een aantal aanraders te bezoeken. Zwillbrock (in het Nederlands Zwilbroek) is een buurtschap dat over de Duits-Nederlandse grens ligt, bekend vanwege het Zwillbrocker Venn. Hier vind je een unieke kolonie flamingo's. Vlakbij ligt de Sankt Franziskus, een parochiekerk in barok-stijl.

Fietsen in de achterhoek

In oost Gelderland hebben we ruim 1400 kilometer fietsroutes om af te fietsen. Ja, dat is veel. Bij onze receptie zijn er genoeg mooie routes om uit te kiezen. Zo is er bijvoorbeeld de Buurtschappenroute Noord van 37 kilometer,of de Arfgoodroute van 39 kilometer. Als je meer cultuur op je route wilt tegenkomen kies dan een TRAP-routes van 33 tot 40 kilomete mry "TRAP-paaltjes" waar je ingesproken historische informatie kunt beluisteren.

Paardrijden

Jij houdt van paarden? Dan zijn er voor jou genoeg mogelijkheden. Als je nog niet zo goed kunt rijden, kun je kiezen om paardrijles te nemen. En als je al meer ervaring hebt, zijn er genoeg ruiterpaden in de omgeving die door de natuurgebieden heen gaan. Het is ook mogelijk om een paard te laten stallen, en je kunt ook een paard te huren.

Parachutespringen

Durf jij het? Parachutespringen? Echt? Dan houden wij je niet tegen! Vlak over de grens bij Winterswijk, op een afstand van 15 kilometer van je vakantiehuisje, ligt het vliegveld Stadtlohn-Vreden. Je kunt hier ook een rondvlucht kan maken zonder uit het vliegtuig te springen.

Watermolens

Als je denkt dat een watermolen niet indrukwekkend is, heb je er nog nooit dichtbij genoeg gestaan. Dus grijp vooral je kans! In de buurt van het park staan verschillende watermolens. Sommige zijn te bezichtigen of ingericht als restaurant, zoals Sevinkmölle en Venemansmolen. Misschien wel de meest intrigerende watermolen is Berenschot.

Boerderijbezichtigingen

Vind jij dat we de verbinding met het platteland verloren zijn? Dan kun je op bezoek bij een van de diverse boerderijen waar leuke activiteiten worden georganiseerd! Kijk bijvoorbeeld bij geitenkaasboerderij de Brömmels, kaasboerderij Harmienehoeve, ecoboerderij Het Helder, kruidentuin De Kievit of imkerij De Besker. Of kies voor één van de nabije wijnboerderijen!

Vissen

Ben je amateurhengelaar of professioneel visser? Dit is je kans! Op een kleine twee kilometer van je natuurvakantiehuis bevindt zich een groot visvijver. Je kunt hier naar hartenlust gaan hengelen en eindelijk die grote vis binnenhalen. Lukt het jou om een forel binnen te halen?

Doolhof Ruurlo

De wandelingen in de buurt van je natuurvakantiehuis zijn goed aangegeven, dus je zult niet snel verdwalen. Maar stel dat je daar nu wel behoefte aan hebt? Even lekker dolen en dwalen kan natuurlijk ook! En niet zo zuinig: Ruurlo kent het grootste heggendoolhof ter wereld. Via een mooi kasteel naar een uniek doolhof, midden in het bos. In het midden word je beloond met een prachtig uitzicht vanaf de uitkijktoren.

Klimmen

Jij houdt van de natuur. Sterker nog, jij wilt actief van de natuur genieten. Maar je wilt graag ook jezelf uitdagen! Voor jou, als avontuurlijk ingestelde natuurliefhebber, is dit dus een prachtige kans om te Klimmen. Er zijn uitdagende en afwisselend parcours, uniek voor Nederland. Let erop dat u in het hoogseizoen mogelijk niet kan boeken voor heel kleine groepen.

Kinderspeelparadijs

Er zijn 2 kinderspeelparadijzen in de buurt, Megapret in Lievelden en Sevinkmölle in Winterswijk. Het zijn overdekte binnenspeeltuinen voor jong en oud. Er zijn autootjes, ballenbakken, tropolines, en nog meer klim en speel toestellen.